Νεό Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΟΑΟ για τη διετία 2013-2015

Ο πρόεδρος  της ΕΔΟΑΟ Μάρκος Καφούρος & ο αντιπρόεδρος Άγγελος Ρούβαλης
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/02/2013
  • Συντάκτης: admin

Ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες της 14ης τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΔΟΑΟ, την Πέμπτη 21-2-2013, κατά τη διάρκεια της οποίας ορίστηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΟΑΟ για τη διετία 2013 – 2015 καθώς και οι νέοι αντιπρόσωποι στη Γενική της Συνέλευση.

Σύμφωνα με το καταστατικό της Οργάνωσης ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ορίζονται εκ περιτροπής για κάθε θητεία από τα δύο συστατικά μέλη της ΕΔΟΑΟ (ΚΕΟΣΟΕ και ΣΕΟ). Όταν τον Πρόεδρο ορίζει το ένα μέλος το άλλο μέλος ορίζει τον Αντιπρόεδρο.

Πρόεδρος της Οργάνωσης για την επόμενη διετία ορίστηκε, με απόφαση της ΚΕΟΣΟΕ, ο κ. Μάρκος Καφούρος Αντίστοιχα Αντιπρόεδρος της Οργάνωσης ορίσθηκε, με απόφαση του ΣΕΟ, ο κ. Άγγελος Ρούβαλης.

Ο νέος Πρόεδρος της Οργάνωσης με την ανάληψη των καθηκόντων του, ευχαρίστησε τους αμπελουργούς και συνεταιριστές για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του, να τον προτείνουν ομόφωνα για την θέση του Προέδρου της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου. Στην ομιλία του ο νέος Πρόεδρος δήλωσε, ότι από σήμερα ανατίθεται στα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, να πάρουν στις πλάτες τους το Ελληνικό κρασί, να το βγάλουν από το τούνελ της Ελληνικής τραγωδίας και να του δώσουν τη θέση που πραγματικά του αξίζει και αυτή δεν είναι άλλη από την παρουσία του και την καταξίωσή του στις αγορές όλου του κόσμου.

Επίσης απευθυνόμενος προς τους αντιπροσώπους Αμπελουργούς και Οινοποιούς, συνεταιριστές και ιδιώτες επιχειρηματίες, δήλωσε ότι έχουν την πρόκληση να ανταγωνιστούν και να ξεπεράσουν χώρες με βαθειά παράδοση και κουλτούρα στην παραγωγή και στην εμπορία του κρασιού, αλλά και νέες χώρες με μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που κυρίως είναι ‘’ποσοτικά’’.

Τέλος ευχαρίστησε το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο και ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο κ. Σωτήρη Ιωάννου για τη συμβολή του στην πορεία της Οργάνωσης.

Ο νέος Αντιπρόεδρος, αφού ευχαρίστησε τον απερχόμενο Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο δήλωσε ότι θα πρέπει να λειτουργήσει ουσιαστικά η Οργάνωση προκειμένου να υπάρχει έργο καθώς και να ασχοληθεί και με άλλα θέματα που απασχολούν τον κλάδο πέραν της Προβολής και Προώθησης.

Ο αποχωρήσας Πρόεδρος κ. Σωτήρης Ιωάννου στον απολογισμό του εστίασε στα Προγράμματα Προβολής και Προώθησης τα οποία υλοποίησε η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου στη διάρκεια της διετίας που πέρασε για τις αγορές των τρίτων χωρών, καθώς και στο νέο Πρόγραμμα που έχει εγκριθεί και υλοποιείται από κοινού με τον Οργανισμό Προώθησης Εξωτερικού Εμπορίου, στις αγορές της Βορείου Αμερικής και την Κίνα. Τέλος ευχήθηκε στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο τους.

Η πλήρης σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι η ακόλουθη:

Πρόεδρος: Μάρκος Καφούρος
Αντιπρόεδρος: Άγγελος Ρούβαλης

Τακτικά μέλη ΚΕΟΣΟΕ: Χρίστος Μάρκου, Μιχάλης Βουμβουλάκης, Αγησίλαος Ραψανιώτης,Γεώργιος Φραγκιαδουλάκης, Γεώργιος Φουντούλης
Τακτικά μέλη ΣΕΟ: Στέλλιος Μπουτάρης, Γιάννης Βογιατζής, Πάρις Σιγάλας, Στέλιος Αλεξάκης, Γιώργος Τσάνταλης 

Αναπληρωματικά μέλη ΚΕΟΣΟΕ: Παρασκευάς Κορδοπάτης, Γεώργιος Γιαννιτσόπουλος, Ματθαίος Δημόπουλος, Παναγιώτης Σταθακόπουλος, Κωνσταντίνος Κολλιόπουλος, Ευάγγελος Χαριλάου
Αναπληρωματικά μέλη ΣΕΟ: Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, Γιάννης Κουτσούρος, Γιάννης Τσέλεπος, Ρωξάνη Μάτσα, Βασίλης Κουρτάκης, Σωτήρης Ιωάννου

  • image description