Διακεκριμένα ελληνικά κρασιά

Medals2011

Οτιδήποτε αξιόλογο, διακρίνεται! Αν και αυτό δεν ισχύει πάντα, στην περίπτωση των διακεκριμένων ελληνικών κρασιών ισχύει και με το παραπάνω!

Διακεκριμένα ελληνικά κρασιά υφίστανται εδώ και... αιώνες. Οι μεγάλες και ιστορικές ελληνικές οινοποιίες συμμετείχαν ανέκαθεν σε διεθνείς διαγωνισμούς και έχουν να επιδείξουν βραβεύσεις που χρονολογούνται από τον προπερασμένο (19°) αιώνα.

Ακολουθώντας όμως την ανάπτυξη των διαγωνισμών κρασιού, από τη δεκαετία τα 1990 και έπειτα, ελληνικές οινοποιίες συμμετέχουν μαζικά και τακτικά, τόσο σε διαγωνισμούς κρασιού, όσο και σε άλλες έγκριτες οινογευστικές δοκιμές διαγωνιστικού χαρακτήρα, που έχουν οδηγήσει κατ’ επανάληψη σε πολλά διακεκριμένα ελληνικά κρασιά.

Στις μέρες μας, πλήθος διεθνών διαγωνισμών κρασιού, καθώς και οινικές αξιολογήσεις έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων, συνεχίζουν να κρίνουν ετησίως ως διακεκριμένα, ελληνικά κρασιά όλων των τύπων και των κατηγοριών, από όλες τις οινοπαραγωγικές ζώνες της Ελλάδας. Έτσι, το ελληνικό κρασί είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και σε αυτό το επίπεδο, που το τοποθετεί σε ακόμα πιο περίοπτη θέση στο διεθνές οινικό σκηνικό, αλλά και στις επιλογές των ανήσυχων οινόφιλων.